ניקוי שטיחים עצמאי – עשה זאת בעצמך
הימצאות שטיח בחדרי הבית יוצרת אווירה של חום ונוחות ומוסיפה לחלל החדר מראה דקורטיבי, צבע ומגוון - על כך אין עוררין. מעבר לכך, לשטיח ישנם ערכים פונקציונליים לא מבוטלים של שמירה על טמפרטורה חמה בימי החורף הקרים, ומניעת החלקה. אולם, יחד עם מעלותיו הרבים, דורש השטיח תחזוקה שוטפת והקפדה יתרה על ניקיון, פעולות אשר רבים רואים בהן מטרד ונוטים להזניחן במשך השנים. כתוצאה מכך, מצטברים על גבי השטיח פירורי אוכל, חיידקים, קרדית אבק ושאר חלקיקים מזיקים אשר גורמים לאלרגיות בקרב בני הבית ותחושה של מחנק באויר.
על מנת למנוע תופעות מזיקות כתוצאה מהזנחת השטיחים, מומלץ להקפיד על מספר כללים פשוטים באשר לשמירה על ניקיונם. לצורך תחזוקה שוטפת של השטיח, יש לשאוב ממנו אבק באמצעות שואב אבק ביתי לפחות אחת לשבוע. אחת לכמה שבועות מומלץ להפוך את השטיח על מנת לנקותו מהלכלוך שהצטבר בין הסיבים.
בנוגע לניקוי כתמים – במקרה של כתמים קלים, ניתן להשתמש בתכשיר לניקוי שטיחים. חשוב מאוד לבדוק את עמידות השטיח לחומר בפינה נסתרת טרם שימוש רחב בתכשיר. במקרה של כתמים קשים, יש להימנע משפשוף השטיח באזור הכתם. דבר זה עשוי להזיק לסיבי האריג ולהחמיר את התפשטות הכתם. יש לספוג את הכתם מהשטיח באמצעות מטלית לחה ולהמתין זמן קצר. יש לחזור על הפעולה לאחר ייבוש מוחלט של השטיח.
לאחר השימוש בתכשירים, חשוב שלא לדרוך על השטיח טרם ייבושו. כמו כן יש להימנע מלהניח עליו חפצים כבדים על מנת למנוע היווצרות סימנים.
במידה והכתם לא הוסר נסו למסור את השטיח לניקוי שטיחים מקצועי אשר בעזרת מכשור מתאים ישיב לשטיח את מראהו הטבעי.
דביר ברזילאי - חובב כתיבה, מבקר תחומי עניין שונים עפ"י נסיון חייו והסובבים אותו.